Völgyi Péter sportszakmai igazgató, valamint az újdonsült szövetségi kapitány így fogalmazott:,,Óriási megtiszteltetés és felelősség is egyben, hogy én lehetek a Magyar Női Kosárlabda Válogatott szövetségi kapitánya. Nagyon örültem a felkérésnek, várom a munka megkezdését. A válogatotthoz kapcsolódó feladataim mellett a DVTK HUN-Therm vezetőedzői feladatait továbbra is ellátom majd. Nagyon köszönöm a bizalmat, a stábommal mindent meg fogunk tenni a nemzeti csapat sikeréért.”

Szabó Tamás, a DVTK főtitkára szerint óriási megtiszteltetés, hogy egy miskolci szakembert neveztek ki a válogatott élére. ,,Péter az elmúlt évek munkája alapján megérdemelte mindezt. Többszörösen bebizonyította, hogy az egyik legjobb magyar szakember. Férfi csapattal is nyert már Magyar Kupát, illetve bajnokságot, valamint a Diósgyőr csapatával Magyar Kupát. Emellett az utánpótlás válogatottakkal is kiváló eredményeket ért el, például azokkal a játékosokkal, akik jelenleg a magyar válogatott gerincát alkotják, illetve kopogtatnak a válogatott ajtaján. Biztos vagyok benne, hogy tökéletesen össze fogja tudni egyeztetni a feladatait a válogatott élén, valamint a DVTK csapatánál."

Az MKOSZ elnökségi ülésén jelen volt Sántha Gergely, a DVTK elnöke, aki a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagja is. Elmondta, hogy a DVTK támogatja Völgyi Pétert abban, hogy amellett, hogy marad a DVTK női kosárlabda szakosztályának szakmai vezetője, új feladatát is ellássa. ,,Biztos vagyok benne, hogy Péter, aki korábban az U18-as válogatottal EB ezüstérmet szerzett, a felnőtt válogatott élén is sikeres lesz. Ehhez a DVTK minden támogatást megad."