A döntő második meccsén Monika Grigalauskytė maradt ki a külföldi játékosaink közül. A találkozó első kosarát Ruff- Nagy szerezte, amire gyorsan megszületett a diósgyőri válasz Aho Nina hárompontosa formájában. Csupaszív irányítónk a 3. percben remek mozdulattal verte meg emberét és dobhatott könnyű duplát, de egyébként elképesztő rohanás és kapkodás volt a pályán (2-5). Bach kihagyta a büntetőit, Charles azonban nem hibázta el az övéit, majd egy szép támadást Tadic fejezett be pontosan. Hosszú szünet után a Győr is betalált, Jovanović hármasával és Kányási középtávolijával tíz pontos előnyt kovácsoltunk (4-14). Hiába kért időt Cziczás László, a folytatásban is dominált Tadić a palánk alatt, aztán Ruff-Nagy és Dubei visszaállította a tíz pontos különbséget (8-18).

Fotó: Nagy Gábor / SERCO UNI Győr

Tíz másodpercre volt szüksége Dombainak ahhoz, hogy megszerezze a második etap első kosarát. Ez nem rázta meg a mieinket, hiszen Jovanović és Tadić révén csináltak egy 6-0-s szériát (10-24). Hullámzott a meccs, öt győri egység után Nina jelentkezett egy remekbe szabott tempóval, majd Lelik Réka is feliratkozott a pontszerzők közé (15-28). Nagyon szépen kontrolláltuk a találkozót, Garbin hárompontosára Dubei válaszolt hasonló dobással, Nina pedig továbbra is nagyon élt (19-35). A folytatás is a mi szánk íze szerint alakult, Ana Tadić 2+1-esével a 18. perc közepére kialakult az addigi legnagyobb különbség a találkozón (22-40). A szünetig sem vettek vissza a tempóból Völgyi Péter lányai. Előbb Kányási szemfülessége hozott két pontot, majd Lelik zúzott be egy triplát, és még montenegrói klasszisunk is megvillant (26-47).

Fotó: Nagy Gábor / SERCO UNI Győr

A térfélcserét követően potyogtak a kosarak mindkét oldalon, ezek közül Lelik csodaszép távolija okozta a legnagyobb örömöt a több száz fős vendégszektorban persze Ana centergóljának is örültek a piros-fehér drukkerek (30-54). Nagyon jó ritmusban játszottunk, de tény, hogy a Győr is nagyjából tartotta velünk a lépést ebben a periódusban (38-60). Bach két triplával igyekezett tartani a lelket a csapatában, de nálunk mindig más lépett elő pontszerzővé, a látogatók szépen elosztották egymás között a gólszerzés feladatát. A 27. percben négyen is tíz pont fölött termeltek a piros mezesek közül (44-66). Jó két és fél perc volt hátra a harmadik negyedből, és folytatódott az adok-kapok, aminek az lett a vége, hogy a házigazda egy ponttal megnyerte ezt a játékrészt (53-73).

A záró felvonást ellenállhatatlanul kezdtük, Jovanović négy pontja után Garbin szórt egy triplát, és Charles is megrázta magát (53-82). A 34. percben Aho Tyra is pályára lépett, a gólt azonban újra Garbin szerezte, így már harminc pont fölé tornáztuk a különbséget, mire Dombai megszerezte az övéi első kosarát ebben a negyedben (55-84). A következő percekben a hazaiak zónavédekezése kiséé visszavetette a mieinket, kicsit közelebb jött a Győr, de aztán Lelik csak átdobta ezt a zónát távolról, majd közelebbről is (60-92). A maradék szűk három percben az volt a kérdés, megdobjuk-e a száz pontot, ezért Tyra tett egy triplával. A száz pont végül nem jött össze, de ezt senki sem bánta, a diósgyőri szurkolók kitörő örömmel nyugtázták az újabb győzelmet (62-97).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, döntő, 2. mérkőzés

SERCO UNI Győr - DVTK HUN-Therm 62-97 (8-18, 18-29, 27-26, 9-24)

Győr, Győr Városi Egyetemi Sportcsarnok, 900 néző. Játékvezetők: Praksch Péter, Nagy Viktor, Török Daniella. 
Győr: Ruff-Nagy 10, Bach 14/12, Dubei 16/9, Gyöngyösi, Goree 4. Csere: Dombai 15/3, Anigwe 3, Hegedűs, Küllős. Vezetőedző: Cziczás László.
DVTK: Aho N. 11/3, Charles 14, Lelik 13/9, Jovanović 17/3, Garbin 13/6. Csere: Kányási 9/3, Tadić 17, Tenyér, Aho T. 3/3, Vég-Dudás, Oláh. Vezetőedző: Völgyi Péter.


A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter: – Keményen, nagy energiával kezdett mindkét csapat. Az első negyed végére meglett az az előny, amivel nyugodtabban vághattunk neki a folytatásnak. A győriek a harmadik negyedben megmutatták, miért veszélyes csapat. A következő meccsen oda kell figyelni, hogy ilyen szériákat ne engedjünk nekik. Egy lépés választ el bennünket az aranytól, mindent megteszünk, hogy hazai pályán ezt be is húzzuk.

Ana Tadic: – Nagyon jó munkát végeztünk, komoly kihívás volt a tempót végig fenntartani. Védekezésben remekül együtt tudtunk működni. Mikor a győriek feljöttek, akkor sikerült megfékezni őket, így született meg ez a nagy különbségű győzelem.

Cziczás László: – Ellenfelünk Euroliga final fouros formát villantott, gyakorlatilag átgázolt rajtunk. Nálunk ziccerek maradtak ki, sokszor csak egy-egy centi hiányzott. Megérdemelten nyertek a diósgyőriek, a magas színvonalú védekezésükkel és támadásikkal egy negyedig tudtuk felvenni a versenyt. 

Dubei Debóra: – Gratulálok a DVTK-nak, ezen a meccsen sajnos jobbak voltak. Mindkét csapat úgy kezdte a találkozót, ahogyan az elsőt, a kimaradt dobások, ziccerek után nekünk most nem estek be azok a dobások, melyek Miskolcon igen, így olyan előnyt tudott szerezni az ellenfél, mely meghatározta a folytatást. Ha teljes kerettel lennénk, más párharc alakulhatott volna ki, ennek ellenére nem adjuk fel, kedden megpróbáljuk a szépítést.