Majkut Gergely tanítványa tavaly szintén 400 méter gáton versenyzett Izrael fővárosában, ahol akkor az előfutamokból továbbjutva a 12. helyen végzett. Idén atlétánk az EYOF-on elért 10. helye mellett negyedik lett a felnőtt országos bajnokságon és a budapesti egynapos Bronze Tour versenyen is bemutatkozhatott már a felnőtt nemzetközi mezőnyben. Lalik Petra ezekkel a mérföldkövekkel a háta mögött bizakodóan várja pályafutása második Európa-bajnokságát, ahol szeretné megdönteni egyéni csúcsát és az egy perces álomhatárt is áttörni.

- Fizikailag nagyon jó formában érzem magam és szerintem képes lehetek egy nagyon jót futni Jeruzsálemben. Hatalmas lehetőség számomra, hogy U18-as versenyzőként az eggyel magasabb korosztályban versenyezhetek, ami nagy örömmel tölt el és próbálom így felfogni, mintsem teherként. Ami a célokat illeti, szeretnék egyéni csúcsot futni és ha ez sikerül meglátjuk, hogy azzal tovább tudok e jutni a középdöntőbe - mondta fiatal atlétánk a kontinensviadal előtt.

Az U20-as Európa-bajnokság az Európai Atlétikai Szövetség hivatalos felületein IDE kattintva követhető majd élőben figyelemmel.

U18-as Atlétikai Európa-bajnokság - Jeruzsálem*

Női 400 méteres gátfutás - Lalik Petra

Előfutamok: augusztus 8. - kedd 7:35

Elődöntők: augusztus 9. - szerda 9:55

Döntő: augusztus 10. - csütörtök 16:30

­*(magyar idő szerint)