Beharangozó 2023. november 3., péntek

"Pontokért utazunk Újpestre"

A hétközi kupasiker lendületével száll harcba első bajnoki pontjaiért a DVTK Ongropack csapata. A piros-fehérek a negyedik bajnoki fordulóban stílszerűen a IV. kerületbe, a még szintén nyeretlen UTE együtteséhez látogatnak a röplabda női Extraligában. A találkozó előtt Németh Szabolcsot kérdeztük.

"Pontokért utazunk Újpestre"


A szombati mérkőzésen a vendéglátó UTE együttese csak jobb szettarányának köszönhetően előzi meg a DVTK Ongropack együttesét a bajnoki tabellán. A lila-fehérek eddig a bajnokságban három vereséget szenvedtek el, ám tény, eddig még hazai pályán nem mutatkozhattak be, a diósgyőriek ellen szerepelnek először otthoni környezetüben. Az eddigi három összecsapás alkalmával sorrendben a MÁV Előre Foxconn, a Vasas Óbuda és a FATUM-Nyíregyháza együtteseivel találkoztak, és két 3:1 után a múlt hétvégén 3:0 arányú vereséget szenvedtek.

- Bár nem volt sok időnk regenerálódni a Vasas SC elleni kupatalálkozó után, ám a megnyert párharc olyan mentális gátakat szabadíthat fel bennünk, amiknek az energiái pótolják az esetleges fizikai fáradtságból adódó apróbb hiányosságokat. Már a múlt szombati, ráadásul a bajnoki címvédő elleni bajnoki találkozónak is voltak olyan periódusai, amikor abszolút felvettük a kesztyűt ellenfelünkkel, sőt irányítani is tudtunk. Ezen játékokra és labdamenetekre támaszkodva, valamint a szerdai győzelem ízével a szánkban ki merem jelenteni, hogy pontért, sőt, pontokért utazunk Újpestre.

Röplabda Női Extraliga - 4. forduló

2023. november 4. szombat
19:00 UTE - DVTK Ongropack