Beharangozó 2024. március 15., péntek

Bátor és okos játékot kér Vladimir Radenković

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában a Paks ellen játszik a DVTK szombaton délután fél négytől. A találkozó előtt Vladimir Radenković vezetőedzővel beszélgettünk.

Bátor és okos játékot kér Vladimir Radenković


Először játszott idegenben a DVTK Vladimir Radenković irányításával, és 2-1-re győzött Mezőkövesden.

- Amikor győz a csapat, akkor mindig több a mosolygós arc az edzéseken, és az idő is gyorsabban telik munka közben - reagált Vladimir Radenković vezetőedző. - Jó látni ezt, mert mindig felhívom a figyelmet arra, hogy a profi labdarúgásban a győzelem a legfontosabb, de közben ne felejtsék el élvezni a futballt, mert végső soron ez egy játék. És persze amikor jönnek az eredmények, akkor mindenki hamarabb és jobban elhiszi, hogy az elvégzett munka meghozza a gyümölcsét.

A Mezőkövesden szerzett három pontnak köszönhetően a DVTK 12 pontra távolodott a kiesési zónától, és három pontra áll a negyedik helytől

- Nem csak a tabellára gondolok, amikor azt mondom a játékosoknak, ne lefelé nézzenek, hanem felfelé, mert ha lógatják a fejüket, akkor nem látják a csúcsot, amit meg akarnak hódítani - fogalmazott. - Valóban megnyugtató távolságra kerültünk az utolsó két helytől, és akár kezdhetnénk is álmodozni, azonban továbbra is tartom magam ahhoz, hogy mérkőzésről mérkőzésre készülünk, mert egyszerre csak egy meccset tudunk megnyerni.

A DVTK ugyanazzal a kezdő 11-gyel állt fel az összes bajnoki mérkőzésen, mióta Vladimir Radenković a vezetőedző, mégsem lehet azt állítani, hogy ugyanaz a csapat játszott.

- Valóban ugyanazok a nevek szerepeltek a kezdőcsapatban, de az ellenfél erényeihez és hiányosságaihoz alkalmazkodva mindig módosítottunk némelyest a játékunkon - osztotta meg. - Azt gondolom, hosszú távon kifizetődő, ha kialakul egy alapcsapat, akiknek már az is önbizalmat ad, hogy ők futnak ki a kezdő sípszóra. Azonban ez nem jelenti azt, hogy már most fel lehetne írni a Paks elleni kezdőcsapatot, azzal várjuk meg, míg eljön a meccs.
Akár ugyanazok kezdenek negyedszer is, vagy lesz változás, akkor is nagyon fontos szerepet szánok a cseréknek is, hiszen ők is ugyanolyan keményen dolgoznak az edzéseken, és beállásuk után döntő lehet a friss energiájuk. Ha megnézzük a korábbi meccseket, akkor azt látjuk, hogy a Fehérvár ellen három gól érkezett a kispadról, és a Puskás Akadémia ellen is egy cserejátékos egyenlített. Sokat beszélgetünk velük is, és boldog vagyok, mert akárkit küldök be, mindig a maximumot nyújtja a rendelkezésre álló időben.

A szerdai edzésen egymás ellen játszott a két részre osztott csapat, ráadásul Vladimir Radenković a stábot is kettéosztotta, mindenki a sajátjait instruálta és hajtotta, amiből parázs csata kerekedett.

- Nagyon jó mérkőzést játszottak a srácok, mindkét csapat nagyot küzdött - idézte fel. - Közvetlenül a lefújás előtti pillanatokban született meg az egyenlítő gól, amit szoros 11-es párbaj követett. Jó barátok alkotják a DVTK keretét, ám ezt az edzések idejére az öltözőben hagyják, így valódi meccshangulatban folyt a gyakorlás. Nagyot küzdöttek a fiúk, azt hiszem, tudtak miről beszélgetni a rákövetkező napon is.

A Paks a bajnokság egyik meglepetéscsapata, amelyik fej-fej mellett halad az FTC-vel. A korábban is gólerős játékuk mellett idén stabilizálták a védekezésüket, és számtalan gólt szereznek beadások, pontrúgásokat követően.

- Még mielőtt a Paksról beszélnénk, nem mehetünk amellett a tény mellett, hogy a legutóbbi két mérkőzésen szinte ugyanabban a pillanatban két hasonló gólt kaptunk. Előbb magunkba kell nézni, és megtalálni a megoldást arra, hogy az első félidő lefújása előtt ne kapjunk gólt egy pontrúgás után lepattanó labdából. Az biztos, hogy jobban kell koncentrálni egészen a játékrész lefújásáig, és elsőként kell reagálni, bármi is történik a pályán - intett. - Ami a Paksot illeti, tetszik a végsőkig leegyszerűsített, gólratörő játékuk, meg sem próbálják aprólékosan felépíteni a támadást, hanem amint lehetőség nyílik rá, egyből ívelik előre a labdát. A támadó harmadba pedig igyekeznek minél több gólérzékeny játékost feltolni.

Az új vezetőedző érkezése óta két győzelem és egy döntetlen a diósgyőri mérleg, valamint egy tükörsima továbbjutás a Magyar Kupában. Hogyan lehet ezt a sorozatot folytatni? - kérdeztük végezetül.

- Számunkra ismét az az elsődleges, hogy milyen módon játszunk, a második feladat pedig az, hogy ezt hogyan valósítjuk meg a pályán. Ezúttal is bátor játékot kérek a labdarúgóktól, mutassák meg a bennük rejlő képességeket. Az biztos, ha okosan játszunk, és megfelelő módon tudjuk kontrollálni a játékot, azzal kihúzhatjuk az ellenfél méregfogát. Mezőkövesden is szinte hazai pályán játszottunk a közönségünknek hála, a hazai pályán is szeretnénk felhasználni a lelátóról felénk áradó energiákat - zárta gondolatait Vladimir Radenković.