Barczi Dávid (Fotó: Szabó Gábor)

- Hogyan látod a mögöttünk hagyott fél évet?
-
Kétfelé bontanám a válaszom. A sérülésem előtt jól ment a játék, az Európa Ligában is lendületesen játszottam, reméltem, hogy át tudom ezt menteni az egész őszi szezonra, majd jött az árnyékos oldala, a Litex ellen eltört a lábujjam. Kihagytam több hetet, és sajnos utána már nem tudtam a posztomon játszani a csapatban, nem tudtam úgy visszatérni, ahogy szerettem volna. Sajnos erre ráment az egész szezonom.

- Ennek ellenére van olyan mérkőzés, amire szívesen gondolsz vissza?
-
Talán a Dunaújváros elleni mérkőzést lehetne kiemelni, ahol háromgólos hátrányból sikerült felállnunk, bár jó meccs volt, nagyot küzdöttünk, mégis a saját hibáink miatt kellett futni az eredmény után. Nem szeretnék nagyon negatívnak tűnni, ezért mondjuk, hogy az egy jó meccs volt, hajtottunk, én is kezdőként kaptam szerepet. E mellett nekem az Európa Liga meccsek maradnak sokáig emlékezetesek, legalábbis az a három, melyen játszhattam (a Birkirkara ellen idegenben lőtt nagyszerű gólja itt nézhető újra - a szerk.).

- Mivel telt idáig a téli szünet?
-
Szezon közben nehéz időt szakítani a barátokra, a családra, ezt ilyenkor tudjuk bepótolni, ezért én is utazgattam kicsit az országhatáron belül. Leginkább aktív pihenéssel töltöttem a szabadságom első két hetét. Az erőnléti edzővel telefonon tartjuk a kapcsolatot, karácsony óta én is készülök az előre meghatározott program szerint.

- Az őszi szezonnal már ne foglalkozzunk, nézzük inkább a jövőt. Mit vársz a tavasztól?
- Személy szerint én nem vágyok sokra, a legnagyobb célom, hogy végig játsszak egy meccset. Szép eredmény, hogy a csapat a harmadik helyen van, eredményesek voltunk idén, de nem ülhetünk a babérjainkon, a játékon mindig lehet finomítani. Sajnos a menetelésből nem tudtam kivenni a részem, e miatt némiképp szomorú vagyok, de azon leszek, hogy javítsak a statisztikámon, és folyamatosan tagja legyek a kezdőcsapatnak.

- Egy folyamatosan jó teljesítményt nyújtó Barczi Dávid sokat segíthet abban, hogy ott maradjunk a dobogón, sikerülhet elérni a céljainkat szerinted?
-
A keret erősségét nézve, és ha nem lesz sok változás a télen, akkor nagy esélyünk van arra, hogy a helyünkön maradjunk. Annál is jobban kell koncentrálnunk, ahogy ősszel, hiszen már többen mondták nekem, és akkor is hallottam, amikor nem játszottam még Miskolcon, hogy itt általánosságban nem szokott jól elsülni a tavaszi idény. Oda kell figyelni, és hozni kell a kötelező meccseket, ha ez sikerül, akkor nem csúszhatunk le a dobogóról.

- Veled kapcsolatban is felmerült a sajtóban a klubváltás lehetősége, az általad is említett kevesebb lehetőség miatt. Mennyire tudod magad a pletykáktól függetleníteni?
- Nyilván figyelem a rólam szóló híreket, nehéz objektívnek maradni. Nem érzem magam olyan játékosnak, aki a padon ülve, néha-néha csereként beszállva tölt el hosszabb időt egy csapatnál, ezért keresem a megoldást a helyzetemre. Több van bennem. Nem tudom, mit hoz a jövő, bárhogy alakuljon, én azon leszek, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból. Eddig is mindent megtettem a Diósgyőrért, ha úgy hozza a sors, akkor ezután is harcolni fogok a csapatért és azért, hogy játszhassak.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!