Összefoglaló 2020. október 11., vasárnap

HC‘05 Banská Bystrica - DVTK Jegesmedvék 2-1 b.u.

Tizennégy mezőnyjátékossal bravúros pontot szerzett a DVTK Jegesmedvék a HC‘05 Banská Bystrica ellen. A két csapat vasárnapi meccsén az eddigi hiányzók mellett Galanisz és Részegh sem tudta vállalni a játékot, de ennek ellenére végig egyenlő erők küzdelme volt a jégen. A találkozó felénél a szlovák csapat szerezte meg a vezetést, de a hajrához érve Magosi Bálint egyenlíteni tudott. A döntés a büntetőlövésekre maradt, ahol Fafrák gólja zárta le a meccset az ötödik körben, azonban Dave Allison csapata második meccsén is pontot tudott begyűjteni a rendelkezésre álló szűk kerettel.

HC‘05 Banská Bystrica - DVTK Jegesmedvék 2-1 b.u.


Az utóbbi évek bajnokcsapata ellen Vas, Szirányi, Gőz, Révész, Egle, Galajda, Láda, Részegh és Galnisz játékát is nékülözni kellett, de ez a játék képén nem mutatkozott meg. Az első percek mezőnyjátéka után mindkét fél kihasználatlanul hagyott egy emberelőnyt. Ezt követően viszonylag kevés lövés találta el a kapukat, valamint Rajna Miklós és Vay Ádám is magabiztosan védett. Érdemes kiemelni, hogy Magosi és Rokaly mellett az első sorban a 18 esztendős, saját nevelésű csatár, Mattyasovszky Gergely kapott szerepet és bátor játékkal hívta fel magára a figyelmet.

A második játékrész Welsh és Woff kiállításával indult, majd a besztercebányaiak megszerezték a vezetést. Fafrák keresztpasszából Datelinka volt eredményes (1-0). A következő cserében nagy nyomást sikerült gyakorolni Vay kapujára, majd Kevin Wehrs a kapuvasat is telibe találta. 

A harmadik harmad gyors és élvezetets játékkal indult. Vay Ádámnak egyre többször kellett védenie. Az 53. percben emberelőnybe került Dave Allison csapata, ami során Magosi Bálint kiegyenlítette a meccs állását (1-1). A hátralévő 7 percben mindkét csapat nagy erőket mozgósított, hogy még a rendes játékidőben megszerezze a győzelmet, de újabb gól nem született. 

A három a három elleni hosszabbítás szintén nem hozott találatot, így a büntetőlövésekre maradt a döntés. Az előnyt Flick szerezte meg a harmadik körben, azonban Tamási egalizált, majd az ötödik körben Fafrák is eredményes volt (2-1).

Tipos Extraliga

Alapszakasz - 4.forduló

2020. október 11. 18:00

HC‘05 Banská Bystrica - DVTK Jegesmedvék 2-1 b.u. (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

Zólyom, zárt kapuk mögött, játékvezetők: Tvrdon, Konc, Synek, Konc

HC‘05 Banská Bystrica: Vay (Gajan) - Welsh, Datelinka, Mistele, Winquist, Verbeek, Biro, Zlak, Kabác, Tamási, Sloboda, Demo, Petrinec, Fasko, Fafrák, Vasas, Roman, Lopejsky, Vybiral, Sojka, Lunter, vezetőedző: Norbert Javorcik 

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Kiss B.) - Pukka, Kiss D., Magosi, Rokaly - Wehrs, Wolff, Flick, Osterberg, Ritó- Vojtkó, Fazakas, Miskolczi, Csányi, Farkas, Mattyasovszky, vezetőedző: Dave Allison

1-0 29:31 Datelinka (Fafrák, Mistele)
1-1 52:54 Magosi (Wehrs, Rokaly)
2-1 65:00 Fafrák

Dave Allison: Hasonló érzések vannak bennem, mint a pénteki meccs után. Az eddigi hiányzóinkon túl Galanisz és Részegh játékára sem számíthattunk, de akik ma tudtak játszani, azok szívüket-lelküket kitették a jégre. A játékosaim támogatták egymást a jégen és a jégen kívül is, nagyszerű karaktert mutattak. Amit kértem tőlük betartották, egyszerűen, fegyelmezetten játszottunk, ezért legalább egy pontot megérdemeltünk.