Összefoglaló 2023. november 26., vasárnap

NB III.: DVTK II - FC Tiszaújváros 4-3 (4-2)

Hét gólt hozott az őszi szezonzárón a borsodi rangadó. A DVTK II csapata kétgólos hárányból fordított, és végül győzelemmel zárta a 2023-as esztendőt. A piros-fehéreknél Szamosi Ádám duplázott, rajta kÍvül Marsel Zrnić és Jeremie Obunet talált be az ellenfél hálójába.

NB III.: DVTK II - FC Tiszaújváros 4-3 (4-2)


NB III., Észak-Keleti csoport, 17. forduló

DVTK II - FC Tiszaújváros 4-3 (4-2)

DVTK Edzőközpont, 100 néző. Játékvezető: Szilágyi Sándor (Kovács Zoltán, Szabó Ferenc Szilárd). 
DVTK II: Dojcsák B. - P. Zrnić, Bacsa B., Demeter M., Gera D. - Fülöp L., Szamosi Á., M. Zrnić - Jurek G., Y. Leshchynskyi, J. Obunet. Vezetőedző: Szamosi Tamás. 
FC Tiszaújváros: Herceg P. - Oláh B., Tóth B., Vitelki B., Farkas M., Tóth S., Papp F., Varjas L., Nagy D., Ivánka P., Valkay R. Vezetőedző: Vitelki Zoltán. 

Csere: Gera D. helyett A. Osikov a 46., J. Obunet helyett Hetyei Sz. a 61., Tóth B. helyett Vajda C. a 66., Oláh B. helyett Kollár M. a 66., Valkay R. helyett Géringer L. a 66., Y. Leshchynskyi helyett Fekete V. a 68., Szamosi Á. helyett I. Stavinchuk a 76., Vitelki B. helyett Lehóczki B. a 83. percben. 
Sárga lap: Gera D. a 14., Nagy D. a 28., Herceg P. a 29., Papp F. a 48., Oláh B. az 51., Ivánka P. az 55., Szamosi Á. az 55., Valkay R. a 63., Jurek G. a 87. I. Stavinhuk a 88. percben. 
Gólszerző: Nagy D. (0-1) a 6., Nagy D. (0-2) a 12., Szamosi Á. (1-2) a 23., Szamosi Á. (2-2) a 26., M. Zrnić (3-2) a 32., J. Obunet (4-2) a 45+1., Nagy D. (4-3) a 72. percben. 

Kulcspillanatok

6. perc: Saját tizenhatosának előtérében vesztett labdát a DVTK II, aminek büntető lett a vége. A tizenegyest Nagy Dávid a jobb alsó sarokba gurította, 0-1. 

12. perc: Baloldali vendégszöglet után Dojcsák az első kapura tartó kísérletet még bravúrral hárította, a kipattanót viszont Nagy Dávid közelről a hálóba továbbította, 0-2. 

23. perc: Jurek jobbról érkező oldal szabadrúgására Szamosi Ádám robbant be, és kapásból a kapu bal sarkába lőtt, 1-2. 

26. perc: A DVTK II a vendég térfél közepéről végezhetett el szabadrúgást. Jurek magasan ívelt a tizenegyes pont tájékára, ahol Szamosi Ádám a kapujából kimozduló Herceget megelőzve csúsztatott az újvárosi hálóba, 2-2. 

32. perc: Jurek jobbról ívelt középre, a labda átszállt a hosszú oldalra, ahol érkezett Marsel Zrnić és egyből a jobb alsó sarokba továbbított. Herceg csak belekapni tudott a labdába, 3-2. 

45+1 Obunet szerzett labdát, két vendég védőt elfektetett, majd tíz-tizenegy méterről úgy gurított a hosszú sarokba, hogy a labda a kapufa érintésével haladt át a gólvonalon, 4-2. 

72. perc: Egy tizenhatoson belüli kavarodás során büntetőt harcolt ki a vendégcsapat. A tizenegyest Nagy Dávid ezúttal a bal alsó sarokba küldte, 4-3. 

Vezetőedzői értékelés

Szamosi Tamás: - Ez egy kaotikus mérkőzés volt, ugyanakkor a csapat erejét mutatja, hogy 0-2-ről visszajöttünk, és megfordítottuk az állást. Nagy nagy győzelmet arattunk, gratulálok a csapatnak. Ez nagyon rendben volt. 

Vitelki Zoltán: - Futballozni jöttünk Diósgyőrbe, de falba ütköztünk, és nem feltétlenül az ellenfél jóvoltából. Ha ezt a meccset egy karakteres játékvezető fújja, akkor minimum iksz a végeredménye. 2-0-s vezetésünk után a három bekapott gól a mi figyelmetlenségből adódott, a negyediket viszont egy szabálytalanság előzte meg. Ugyanakkor ezután is volt három-négy lehetőségünk, amivel eldönthettük volna a meccset. A hazaiak pontrúgások után voltak veszélyesek, kidolgozott helyzetük nem volt. Egy góllal viszont többet lőttek, így megnyerték a mérkőzést.