Összefoglaló 2024. február 26., hétfő

U19: Paks - DVTK 4-3 (4-0)

A tavaszi szezonnyitó első félidejében jelentős hátrányba került Pakson az U19-es diósgyőri korosztály. A csapat tartását mutatja hogy a fordulás után sikerült a hátrányt jelentősen csökkenteni és izgalmassá tenni a hajrát.

U19: Paks - DVTK 4-3 (4-0)


Országos U19-es Bajnokság, 
Kiemelt csoport, 12. forduló

Paksi FC - Diósgyőri VTK 4-3 (4-0)

Paks, Játékvezető: György Balázs (Véghelyi Zoltán, Oletics Zoltán).
Paksi FC: Bakodi E. - Gáspár A., László M., Perger Zs., Palóka D., Köllő K., Szabó A., Binder Zs., Máté Cs., Ignácz B., Holka B. Vezetőedző: Nagy István. 
Diósgyőri VTK: Derényi N. - Kövesi K., Vass L., Ferencsik S., Sáreczki Sz., Fekete V., Lichy K., Balázsi L., Ferencsik B., Lajcsik V., Briz Cs. Vezetőedző: Takács Péter. 
Csere: Ferencsik B. helyett N. Kovalenko az 56., Sáreczki Sz. helyett Silimon L. a 65., Lajcsik V. helyett Tóth Zs. a 65., Máté Cs. helyett Kiss K. a 67., Szabó A. helyett Szauer G. a 71., Vass L. helyett Horváth Zs. a 76., Briz Cs. helyett Z. Khameliuk a 76., Palóka D. helyett Horváth B. a 80. percben. 

Sárga lap: Lajcsik V. a 76., Horváth Zs. a 90., Binder Zs. a 90. percben. 
Gólszerző: Szabó A. (1-0) a 3., Máté Cs. (2-0) a 28., Palóka D. (3-0) a 45., Szabó A. (4-0) a 46., Fekete V. (4-1) az 55., Fekete V. (4-2) a 89., Kövesi K. (4-3) a 90+3. percben. 

Takács Péter: -  Ha most mentegetőzés útjára lépnénk, azzal nagyon becsapnánk magunkat és a játékosokat is. Nincs kifogás! Nem lehet az okokat keresni egy ilyen szörnyen rossz első félidő után, nem szabad ebben elmerülni. Ennek nem a játékosok, hanem én vagyok a felelőse. Az, hogy néhány játékos rossz napot fogott ki, benne van. Ugyanakkor azt is látnom kell, hogy sokkal több mankót és segítséget kell adnom a srácoknak a mérkőzés előtt. Ezért ez a meccs nekem hatalmas tanulság. Mindig védeni fogom a csapatomat, de a félidőben a színfalak mögött tükörbe kellett néznünk. Ezután pedig kellett kimenni a második félidőre, hogy hiszünk a csodában. Ha pozitívumot kell keresni akkor is van mit találni. A második félidőt 3-0-ra megnyertük. Tehát volt tartásunk jó futballistákból álló Paks ellen. A harakiri nem a tudatosság mellett szól és ma főleg az első félidőben anarchikus futballt csináltunk. A csoda így elmaradt, de talán egy ilyen rossz első félidő után nem is érdemeltük meg. Fejlődnünk kell.