Beharangozó 2024. április 30., kedd

Szerdán itthon játszik a DVTK HUN-Therm

A magyar bajnokság döntőjében a SERCO UNI Győr lesz a DVTK HUN-Therm ellenfele. A DVTK 5 év után jutott a fináléba, míg a győriek zsinórban másodszor jutottak el idáig. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart. A mérkőzés előtt bemutatjuk az aktuális ellenfelet, felidézzük a két csapat közelmúltbeli mérkőzéseit.

Szerdán itthon játszik a DVTK HUN-Therm


Tippmix Női NB I. A-csoport rájátszás, bajnoki döntő - 1. mérkőzés

2024. május 1., szerda (Miskolc, DVTK Aréna)
18:00 DVTK HUN-Therm - SERCO UNI Győr

Mérkőzés információk

Helyszín

Miskolc, DVTK Aréna

3533 Miskolc, Vanger Vilmos u. 6. A. 

 

Jegyinformáció

A mérkőzésre vonatkozó jegyinformáció IDE kattintva érhető el. 

 

A bajnoki döntő programja

 

Tippmix Női NB I. A-csoport - rájátszás, bajnoki döntő - 2. mérkőzés

2024. május 4., szombat (Győr)
19:30 SERCO UNI Győr - DVTK HUN-Therm

 

Tippmix Női NB I. A-csoport - rájátszás, bajnoki döntő - 3. mérkőzés

2024. május 7., kedd  (Miskolc, DVTK Aréna)
18:00 DVTK HUN-Therm - SERCO UNI Győr

 

Tippmix Női NB I. A-csoport - rájátszás, bajnoki döntő - 4. mérkőzés (amennyiben szükséges)

2024. május 10., péntek  (Győr)
18:00 SERCO UNI Győr - DVTK HUN-Therm

 

Tippmix Női NB I. A-csoport - rájátszás, bajnoki döntő - 5. mérkőzés (amennyiben szükséges)


2024. május 12., vasárnap (Miskolc, DVTK Aréna)
19:45 DVTK HUN-Therm - SERCO UNI Győr
 

Ellenfél-leső

A Győr az elődöntőben a TARR KSC Szekszárd csapatával mérkőzött, és a döntőbe jutásról 3. mérkőzés döntött. Az előző egymás elleni mérkőzésünkhöz képest változás a győriek keretében, hogy Destiny Slocum nem áll Cziczás László rendelkezésére. Török Ágnes sérülést szenvedett a Szekszárdon megrendezett elődöntőben, emiatt a harmadik mérkőzésen nem volt a keret tagja. Ennek ellenére a győri keret erős és jó játékerőt képvisel továbbra is. 

Egymás ellen

Idén háromszor találkozott a két együttes, legutóbb a Magyar Kupa elődöntőjében. Mindhárom egymás elleni mérkőzést a diósgyőri alakulat nyerte. A legszorosabb mérkőzés a bajnokság 16. fordulójában vívott mérkőzés volt, amikor 0,6 másodperccel a mérkőzés vége előtt 2 pontos győri vezetésnél jöhetett a Diósgyőr. Lelik Réka közel félpályáról engedett egy egy hármast, ami beszédült a gyűrűbe, így a végén mi örülhettünk. 

2024. március 16.

SERCO UNI Győr - DVTK HUN-Therm 69-80 (15-20, 13-17, 19-22, 22-21)

2024. március 9. 

SERCO UNI Győr - DVTK HUN-Therm 74-75 (19-24, 21-14, 14-11, 20-26)

2023. december 3.

DVTK HUN-Therm - SERCO UNI Győr 97-72 (27-20, 22-13, 23-21, 25-18)

 

Edzői várakozás

Völgyi Péter: – A szezon kezdete előtt még nem beszéltünk a célkitűzésről, de a rájátszás előtt kimondtuk, hogy döntőt szeretnénk játszani, és ha ez sikerül, akkor ott is folytatnánk a jó sorozatot. A célunk fele már teljesült,  szeretnénk a maximumot hozni, hogy megnyerhessük a bajnokságot. Sok minden szól emellett: a szurkolótáborunk, a félelmetes hangulat, vagy hogy ebben a szezonban magyar együttes itt még nem tudott nyerni, illetve hogy a Győrt eddig háromszor győztük le idén.  Ez egy döntő, sok váratlan dolog történhet, ezt nem szabad elfelejtenünk. Egy ilyen csata hatalmas energiákat képes felszabadítani, a kiegészítő emberek is extra teljesítménnyel rukkolhatnak elő. Gőzerővel készülünk, nálunk mindenki bevehető, ellenfelünknél tudomásunk szerint nem számíthat mindenkire a vezetőedző. Nagyon veszélyes a külső sora a Győrnek, gyorsindításból is szeretnek kosarakat szerezni. Remélem, hogy fergeteges hangulatot teremtenek a szurkolóink. Mi nagyon szeretnénk örömet okozni mindenkinek: a városnak, a tábornak, a szurkolóknak. Ha olyan megalkuvás nélküli játékot tudunk játszsni, mint az elődöntőben, akkor komoly esélyünk lehet arra, hogy megnyerjük a bajnokságot.